Játékötletek, ajándékötletek, dekorációk, meghívók

Szülinapi zsúr otthon

Szülinapi zsúr otthon

Mit játszunk a szülinapi zsúron?

Zenés játékok

2016. április 17. - bopire

Táncos játékok

Ha szülinapi bulit rendezünk egy-egy táncos játékkal mindenképpen érdemes készülni.

Fontos, hogy megfelelő zenét válasszunk ezekhez a játékokhoz. Nekünk nagyon beváltak a következő számok:

  • Rednex - Cotton Eye Joe 
  • Drunken Sailer - Irish Rovers
  • Kacsatánc
  • Las Ketchup - The Ketchup Song
  • Los del rio - Macarena

  

Székfoglaló:

Ajánlott életkor: 5 éves kortól

Eszközök: Játékosok számának megfelelő mennyiségű szék, párna, vagy bármilyen egyszemélyes ülőalkalmatosság, zenelejátszó

Körberakunk a játékosok számánál eggyel kevesebb széket. Elindul a zene a játékosok körbe-körbe mennek a székek körül. Amint megáll a zene, mindenkinek le kell ülnie egy székre, akinek nem jut szék kiesik. A következő kört eggyel kevesebb székkel kezdjük, és ez így megy tovább minden körben. A végén az lesz a győztes, aki az utolsó székre leül.

Zsugorodó színpad:

Ajánlott életkor: 4-5 éves kortól

Eszközök: A játékosok számának megfelelő számú A/3-as papírlap, zenelejátszó

Mindenki kap egy A/3-as lapot. (Sima csomagolópapír is megfelel a célnak.) Ez lesz a saját színpadjuk, amin úgy kell táncolniuk, hogy ne lépjenek le a róla. Ha elindul a zene, mehet a tánc. Valahányszor elhallgat a zene, ketté kell hajtaniuk a papírlapot. Aki lelép a színpadról, kiesik a játékból. Az lesz a győztes, aki legtovább bírja a legkisebb színpadon. Ennek a játéknak több győztese is lehet.

Mocsár-sziget

Ajánlott életkor: 4-5 éves kortól

Eszközök: A játékosok számának megfelelő számú A/3-as papírlap, zenelejátszó

Lerakunk a földre elszórtan a játékosok számával megegyező számú A/3-as lapot. Ezek lesznek a szigetek. A játékosoknak a szigetek között kell táncolniuk, de ha elhallgat a zene fel kell menekülniük egy szigetre. Egy szigeten többen is állhatnak, a játékosoknak segíteni kell egymást.  Ha elindul a zene, akkor elmúlt a veszély és újra lemehetnek a szigetekről, folytatódhat a tánc, közben a játékvezető kivesz 1-2 szigetet. Amint elhallgat a zene újra fel kell menekülniük egy szigetre. A játék során egyre kevesebb sziget lesz. A játék addig tart, amíg már csak 1 sziget lesz játékban. Ha ügyes a csapat akkor erre a kis szigetre is felférnek mind.

Gyilkosos játék / Alszik a város

Ajánlott életkor: 7-8 éves kortól

Eszközök: Kis papír cetlik, zenelejátszó

Ez nem kimondottan táncos játék, de nálunk nagyon bevált, hogy a „gyilkolások" között szólt a zene és lehetett táncolni.

A játék menete: van 2 gyilkos, akik akkor ölnek mikor mindenkinek csukva van a szeme. Megérintik háromszor az áldozat vállát, ekkor az áldozat elszámol magában 10-ig, majd felsikít és összeesik. Ezt követi a szavazás, mikor mindenki meggyanúsít valakit, hogy ő a gyilkos. A gyilkosok is szavaznak, hogy megtévesszék a többieket, de egymásra nem szavazhatnak.  Az a 2 játékos, aki a legtöbb szavazatot kapja, börtönbe megy, és a következő gyilkolásig ott is marad. Amennyiben a 2 gyilkos egyszerre kerül börtönbe véget ér a játék, és a gyilkosok vesztenek, ha csak az egyik gyilkos kerül börtönbe, akkor nem kell felfednie, magát. Akik épp börtönben vannak, azokat nem lehet megölni. Ha az 5. gyilkosság után sem sikerül a gyilkosokat egyszerre börtönbe juttatni akkor a gyilkosok nyernek.  

Az elején történetként elmondhatjuk, hogy egy nagyszabású bulin veszünk részt,  de sajnos 2 gyilkos a vendégek közé keveredett, akik éjszakánként csapnak le áldozatikra. A játék elején, mindenki húz egy cetlit. 2 kártyán a gyilkos felirat olvasható, az összes többi üres, ezután a  játékvezető összeszedi a cédulákat, majd elindítja a zenét és mindenki táncol. Amint elhallgat a zene mindenki megáll ott hol van és becsukja a szemét. Ekkor a játékvezető felszólítja a gyilkosokat, hogy ébredjenek fel és öljenek meg valakit. Az áldozat vállát háromszor meg kell érintenie az egyik gyilkosnak, ekkor az áldozat elszámol magában 10-ig, felsikít és összeseik. (Azért kell 10-ig elszámolni, hogy a gyilkosnak legyen ideje visszamenni a helyére. ) A sikításra mindenki felébred, és indulhat a szavazás. Az a 2 játékos, aki a legtöbb szavazatot kapja, börtönbe megy.

Újra elindul a zene, megy tovább a tánc. Ha elhallgat a zene, mindenki elalszik ott hol áll, és a gyilkosok újra lecsapnak. Ilyenkor a börtönben is alszanak, de őket nem lehet megölni. Ha megtörtént az újabb gyilkosság, kiszabadulnak a rabok és a szavazásban ők is részt vesznek, azaz szavazhatnak és ők is kaphatnak szavazatot. Így megy tovább a játék amíg, nem sikerül a 2 gyilkost egyszerre börtönbe juttatni, vagy le nem csap ötödszörre is a gyilkos.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamiszulinap.blog.hu/api/trackback/id/tr38610852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabo.julia 2016.05.31. 21:20:19

Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani a LogiKoffer-t, ha igazán egyedi szülinapot szeretnétek gyereketek számára!
A LogiKoffer egy élő logikai kincskereső csapatjáték, ideális választás szülinapi bulikra, ha az szeretnéd, hogy az időtöltés szórakoztató és gondolkodtató legyen egyszerre. Mi nagyon jól éreztük magunkat! Részletek itt: www.logikoffer.oldalunk.hu
Foglalás: +3620 2130 588
süti beállítások módosítása