Játékötletek, ajándékötletek, dekorációk, meghívók

Szülinapi zsúr otthon

Szülinapi zsúr otthon

Társasjátékok szülinapokra

2016. április 28. - bopire

Dobble

Ajánlott korosztály: 4-5 éves kortól

Játékosok száma: 2-8 fő

dobble.jpg

A gyerekek nagy kedvence a Dobble kártyajáték. Szülinapi zsúrok elején mi rendszeresen játszunk ezzel a pörgős gyors játékkal. Az elsők között érkezőkkel jól el lehet ütni az időt amíg a többiek megérkeznek.

A játék egyszerű és nagyszerű :) a korong alakú kártyákon 8 kép található 2 kártyán 1 kép biztosan azonos, de csak is 1 kép. Ezt kell megtalálnunk. Többféle szabály szerint játszható, de a legegyszerűbb, ha minden játékos kap egy kártyát, a maradékot pedig az asztal közepére tesszük egy kupacba. Aki a leghamarabb megtalálja azt a képet ami a középen lévő kártyán és az ő kártyáján is megtalálható kimondja a kép nevét és elveszi a kártyát. Most a következő képen kell megtalálni mi az ami ott is és a kezünkben lévő kártyán is megtalálható  Aki a legtöbb kártyát gyűjti össze az nyeri a játékot. 

Ha kisebbek játszanak fontos, hogy felnőtt is legyen ott, hiszen előfordulhat, hogy nagyon egyszerre találják meg az azonos képet és nem tudnak megegyezni, ilyenkor a vitatott kártyát belekeverjük az asztalon lévő kártyák közé. 

Panic lab

Ajánlott korosztály: 6 év felett

Játékosok száma: 2-8 fő

panic_lab.jpg

Ez a játék szintén alkalmas a szülinapi zsúrok elejére, amíg a később érkezőket várjuk, vagy a zsúr vége felé is jó választás, kicsit visszacsendesíti a gyerekeket.

A játék elején a csigákat tetszőlegesen körbe rakjuk az asztalon, vagy a földön. Ahogy a képen is látjuk vannak 1 szemű és kétszemű csigák, vannak pöttyösek és csíkosak, valamint vannak zöld-lila színűek, és piros-narancs színűek. A csigák közé elszórtan berakjuk a 3 nyilat (piros, kék, sárga) ábrázoló kártyát. A bemelegítő játékban, a többi kártyát visszatesszük a dobozba. 

A kör elején dobunk a dobókockával, ha a képen látható példánál maradunk akkor, a kék nyíltól kiindulva keressük azt a csigát ami piros-narancssárga színű, 2 szemű és pöttyös. Aki a leghamarabb megtalálja, kap egy korongot. és ő dob a következő kör elején. 

Ha nehezíteni szeretnénk akkor módosító kártyákat rakhatunk a csigák közé, ami pl. a csíkosból pöttyöset, vagy a pöttyösből csíkosat csinál, vagy az egyszeműből 2 szeműt vagy fordítva, attól függően mi volt az eredeti. 

Aranyásók

Ajánlott korosztály: 8 év fölött

Játékosok száma: 3-10 fő

aranyasok_2.jpg

 

aranyasok.jpg

Ezt a játékot nagyobbakkal érdemes játszani, és kiválóan alkalmas arra, hogy egy kevésbé összeszokott csapat hamar összerázódjon. 

Az Aranyásók szórakoztató parti játék, ahol nem tudni kik a kincskereső törpék, és kik azok, akik szabotálják az arany megszerzését! A szerepkártyákat a játék elején sorsoljuk ki egymás között, és csak sejteni lehet, ki kivel van. A játék során útlapkákat kell letenni az asztalra, a kiinduló kártyától kezdve kell összefüggő alagutat építeni a kincs irányába. A szabotőrök pedig igyekeznek ezt megakadályozni. Amikor aztán elindul a földalatti járatok ásása a kincshez, beindulhat a rosszalkodás. Valaki eltör egy csákányt, lefogva ezzel a tulajdonosát, míg mások folyosót ásnak. Valaki kijátszik egy térkép kártyát, hogy meglesse, melyik lelőhelyen lehet a valódi arany, valaki járatot omlaszt, míg valaki megjavítja az imént eltört csákányt.

De vajon jól sejti, hogy akin segített, az vele van, vagy az ellenfelén segített? Ez legtöbbször csak akkor derül ki, amikor a törpék megtalálják az aranyat. És ha az mégsem sikerülne, akkor is győzhetsz, feltéve, ha a szabotőrök csapatában voltál.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamiszulinap.blog.hu/api/trackback/id/tr398671344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabo.julia 2016.05.31. 21:07:06

Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani a LogiKoffer-t, ha igazán egyedi szülinapot szeretnétek gyereketek számára!
A LogiKoffer egy élő logikai kincskereső csapatjáték, ideális választás szülinapi bulikra, ha az szeretnéd, hogy az időtöltés szórakoztató és gondolkodtató legyen egyszerre. Mi nagyon jól éreztük magunkat! Részletek itt: www.logikoffer.oldalunk.hu
Foglalás: +3620 2130 588
süti beállítások módosítása