Játékötletek, ajándékötletek, dekorációk, meghívók

Szülinapi zsúr otthon

Szülinapi zsúr otthon

Party játékok fillérekből

2016. május 06. - bopire

Anya-apa-gyerek káosz

Ezt a játékot akár eszközök nélkül is lehet játszani. A gyerekek körben leülnek a székekre, mindenkire osztunk egy szerepet, hogy anya, apa vagy gyerek lesz. Kiválasztunk egy játékost, az ő székét kivesszük a játékból, ő lesz az első aki káoszt kiállt. Ha azt kiálltja, hogy apa káosz, akkor az összes apának fel kell állni és átülni egy másik helyre, s közben a kikiáltó játékosnak is gyorsan helyet kell keresnie, akinek nem jut hely az fogja a következő káoszt kikiáltani. 

A káoszokat mondhatjuk úgyis, hogy pl. szülőkáosz, akkor az összes anya és apa új helyet kell, hogy keressen magának, vagy összkáosz, akkor mindenkinek fel kell állnia és új helyet keresnie. A gyerekek nagyon élvezik ezt a játékot, mert pörgős és gyors,  és itt nincsenek vesztesek :)

Ha szeretnénk kicsit feldobhatjuk ezt a játékot úgy, hogy anyát, apát gyereket ábrázoló kártyákat gyártunk, amiket az elején kiosztunk.

gazdagmami1.jpg

1 perces activity

Ehhez a játékhoz nem kell más, mint kis papírcetlik és egy doboz, vagy sapka. A játékosokat 2 csapatra osztjuk. Minden játékosnak adunk 3 kis cetlit, és mindegyikre fel kell írniuk egy személynevet. Hangsúlyozzuk az elején, hogy olyat írjanak akit mindenki ismer. Pl. a tanítónénit, igazgatót, meseszereplőt, vagy a szülinapost. Fontos, hogy a csapattársainak se mondják el kiket írtak fel, ha mindenki megvan, összegyűjtjük a kis cetliket.

A játék 3 körből fog állni. Az első körben körül kell írni a cetlin lévő személyt a 2. körben csak 1 szót mondhatunk róla, a harmadik körben pedig, el kell mutogatni. 

Az első körben a kezdő csapat kiválaszt valakit magunk közül. 1 perce van, hogy minél több személyt körülírjon a csapattársainak, stopperrel mérjük, ha valamit nem tud körülírni, akkor vissza kell dobnia a dobozba, és gyorsan húznia egy másikat, Amit kitaláltak azt a csapattársainak kell adnia. Ha letelt az 1 perc a másik csapat következik. A csapatok addig adogatják a dobozt amíg el nem fogynak a cetlik. Ezt követően megszámolják melyik csapatnak mennyit sikerül kitalálni, és a cetliket visszadobják a dobozba, és indul a 2. kör, amiben csak 1 szót mondhatunk a személyekről, ugyan úgy percenként váltja egymást a 2 csapat. 

Ha elfogytak a cetlik újabb számolás, majd indul a 3. kör, mikor mutogatni kell,

pl. ha az egyik cetlin Micimackó szerepelt. Akkor az első körben elmondták róla, hogy szereti a mézet, a barátai, Füles, Malacka, stb.

Akkor a 2 körben csak annyit mondunk, hogy méz.

A harmadik körben pedig elmutogatjuk ahogy mézet eszünk egy nagy csuporból. 

Pörgős gyors játék, folyamatosan figyelni kell a másik csapatot is, hogy tudjuk milyen nevek szerepelnek a cetliken, mert akkor könnyebb dolgunk lesz a többi körben. Mikor gyerekekkel játszunk, annyira izgatottak szoktak lenni, hogy folyamatosan ugrálnak :) bár alapvetően nem igényel jelentős fizikai terhelést, mégis a játék végére teljesen kifáradnak... :)

Akinek kedve van készíthet kis dobozt is a játékhoz. 

dsc09118.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamiszulinap.blog.hu/api/trackback/id/tr228692132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabo.julia 2016.05.31. 21:06:25

Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani a LogiKoffer-t, ha igazán egyedi szülinapot szeretnétek gyereketek számára!
A LogiKoffer egy élő logikai kincskereső csapatjáték, ideális választás szülinapi bulikra, ha az szeretnéd, hogy az időtöltés szórakoztató és gondolkodtató legyen egyszerre. Mi nagyon jól éreztük magunkat! Részletek itt: www.logikoffer.oldalunk.hu
Foglalás: +3620 2130 588
süti beállítások módosítása